Houten aanbouw

 

Houten huisje

Als je hebt besloten dat om een houten schuurtje in de tuin te bouwen moet je weten of je beschikt over timmer vaardigheden. Basis timmerwerk vaardigheden zijn onder andere handig voor het goed uitvoeren van kleine reparaties, toevoegingen, verbouwingen en andere projecten aan je huis. Je dient zorgvuldig om te kunnen gaan met gereedschappen en machines. Je vaardigheden zal je helpen om te bepalen hoe je het houten schuurtje gaat realiseren. Er zijn vele mogelijkheden als je zelf niet over de timmervaardigheden beschikt om zelf met je eigen plan een houten schuur te bouwen. Als je niet over de juiste vaardigheden voor het timmerwerk beschikt kun je overwegen om een stapelbouw schuur te kopen. Dit is eenvoudiger te realiseren.

Bij de bouw van een houten berging of schuur moet je leren hoe je hout moet meten en snijden. Immers, tenzij je een stapelbouw schuur koopt, kan hout niet worden gekocht op de exacte grootte en vorm die je nodig hebt voor de realisatie van de schuur. Niet alleen moet je beschikken over de juiste vaardigheden, maar je moet ook de juiste apparatuur hebben om de klus te klaren. Handzagen zijn niet een goede manier om hout te snijden. Elektrische zagen zijn veel handiger. Niet alleen moet je er een hebben, maar je moet weten hoe je het kunt gebruiken.

Andere belangrijke gereedschappen zullen nodig zijn voor een houten schuur. Dit zijn onder meer de hamer. Je moet ook iets hebben om te boren. En de vaardigheid een gat te boren en het gebruik van de boor als een schroevendraaier is een must. Met behulp van schroeven kun je een degelijk houten schuur bouwen en het is gemakkelijker te corrigeren bij eventuele fouten. Dan draai je gewoon de schroef los.

Bij de bouw van je houten loods of houten tuinhuis moet je in staat zijn om de ​​basis te leggen. Het kan een eenvoudige stenen of houten vloer zijn. U kun je kiezen voor een vloer van cement. Zorg er dan voor dat je voldoende beton hebt om de fundering volledig vol te gieten. Echter, sommige mensen die hun schuur zelf bouwen kunnen de betegeling of vloer laten aanleggen door een professioneel bestratingsbedrijf.

In staat zijn om een ​​waterpas te gebruiken is ook een belangrijke vaardigheid om te hebben wanneer je van plan bent een houten huisje te bouwen. Het juiste gebruik van dit hulpmiddel zal ervoor zorgen dat de aanleg van je houten tuinhuisje waterpas gebeurd. Ook kan je het gebruiken om ervoor te zorgen dat je fundering hetzelfde is na de bouw als voor de bouw.

Stapelbouw

Bij stapelbouw wordt steen na steen of blok na blok op elkaar gestapeld. Er zijn verschillende bouwmethodes:

  • Stapelbouw
  • Gietbouw
  • Montagebouw
  • Houtskeletbouw
  • Alternatieve bouw

Het stapelen gebeurd vaak met de hand maar kan ook met hulpmiddelen worden gedaan. Zoals een steiger of bouwkraan bij hele grote blokken of muurdelen.

Bij stapelbouw is er gelijkmatige krachtenafdracht terwijl bij skeletbouw we spreken over geconcentreerde krachtenafdracht.

Een nadeel van stapelbouw is dat de druk van het metselwerk op het andere muurwerk erg groot is. Hierdoor mogen de openingen in de muur niet te breed zijn. Er zijn ook manieren om de druk te ontlasten. Dit kan met ontlastingsbogen of lateien.

Als een stenen balk of plaat bezwijkt is dit vaak van tevoren lastig te zien. Dat kan voor onveilige situaties zorgen. Daarom moet het bezwijken van de balken zoveel mogelijk worden voorkomen. Dit kan door te zorgen dat de trekspanningen te groot worden. Door een gedrongen balk te plaatsen boven openingen kan voorkomen worden. De verticale belasting wordt afgevoerd met behulp van de drukdiagonalen. Onderin de balk kan nauwelijks trekspanningen ontstaan als de balk rondom is gesloten. In directe relatie met vervorming staat namelijk spanning. En als vervorming wordt verhinderd kan er geen spanning ontstaan. Zelfs een scheur zal niet lijden tot het bezwijken van de constructie, omdat wordt verhinderd dat de onderste worden verplaatst.

© 2012 Aanbouw Woning Onafhankelijk advies