Aanbouw of uitbouw?

 

Aanbouw

Een aanbouw is een afzonderlijke ruimte dat aan het huis wordt toegevoegd. De woning wordt uitgebreid en de nieuwe ruimte is toegankelijk vanuit de woning. Voorbeelden van aanbouwen zijn serre, glazen aanbouw of extra kamer of bedrijfsruimte met toegang vanuit de hoofdwoning.

De kosten van een aanbouw of uitbouw is ongeveer hetzelfde. Tussen een aanbouw of uitbouw zit dan ook weinig verschil qua kosten.

Uitbouw

Bij uitbouw wordt een bestaande ruimte in het hoofdgebouw vergroot.

Vergunning aanbouw

Een aanbouw of uitbouw is een bouwwerk dat tegen een bestaande woning wordt aangebouwd. Deze aanbouw of uitbouw staat direct in verbinding met het woonhuis. Er zit dus geen ruimte tussen. Voorbeelden zijn een garage of berging. Voor de uitbouw van de keuken of woonkamer wordt ook geen extra bijgebouw gerealiseerd en hoort hier dus ook bij.

Voor de regelgeving van de vergunning moet je goed opletten op de plaats van de aanbouw of uitbouw. De achterkant van de woning is op minder grote invloed op de directe omgeving dan de voorzijde, of wel kant van de weg. Aan de voorzijde of zijkant van de woning mag over het algemeen niet worden gebouwd zonder vergunning.

Hieronder staat een link. Deze link verwijst naar een website waar je een aantal vragen in kunt vullen. Na het invullen van deze vragen kun je direct zien of je een vergunning moet aanvragen.

klik hier VRP<

© 2012 Aanbouw Woning Onafhankelijk advies